sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Appelsiinikakku

Taas jääkaapissa purkillinen créme fraîchea ohittanut Parasta ennen -päiväyksen. Nyt jotain muuta kuin Hanna-tädin kakkuja, eli appelsiini-kermakakku (ohje v. 1996 painetusta Valion Kerma sen tekee -reseptivihkosesta):

2 munaa
1½ dl sokeria
1 prk créme fraîchea*
n. 100 juoksevaa margariinia
1½ dl appelsiinimarmeladia
2 tl vanilliinisokeria
½ rkl kardemummaa
3 tl leivinjauhetta
4½ dl vehnäjauhoja

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi ja lisätään muut aineet. Paistetaan 175 asteessa n. 50 min.

Maistui hyvältä, appelsiinin ja kardemumman maut sopivat yhteen. Teen toistekin.

*Alkuperäisessä ohjeessa tässä kohtaa on 2 dl kermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti