Taas jääkaapissa purkillinen créme fraîchea ohittanut Parasta ennen -päiväyksen. Nyt jotain muuta kuin Hanna-tädin kakkuja, eli appelsiini-kermakakku (ohje v. 1996 painetusta Valion Kerma sen tekee -reseptivihkosesta):
2 munaa
1½ dl sokeria
1 prk créme fraîchea*
n. 100 juoksevaa margariinia
1½ dl appelsiinimarmeladia
2 tl vanilliinisokeria
½ rkl kardemummaa
3 tl leivinjauhetta
4½ dl vehnäjauhoja
Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi ja lisätään muut aineet. Paistetaan 175 asteessa n. 50 min.
Maistui hyvältä, appelsiinin ja kardemumman maut sopivat yhteen. Teen toistekin.
*Alkuperäisessä ohjeessa tässä kohtaa on 2 dl kermaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti