Lopultakin sain aikaiseksi porkkanakakun ties kuinka kauan pakastimessa olleesta porkkanaraasteesta. Ohje on Arlan sivulta, mutta myös tässä:
Ainekset
300 g porkkanoita
100 g Arla Ingman Meijerivoita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa tai kanelia
Kuorrutus
50 g Arla Ingman Meijerivoita
200 g Arla Apetina maustamatonta tuorejuustoa
1 1⁄2 dl tomusokeria
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan porkkanaraaste ja voi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kardemumma keskenään, ja sekoita sitten taikinan joukkoon. Kaada taikina voidellulle ja jauhotetulle tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Myös noin 25x30cm-kokoinen vuoka tai muotti käy. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Sulata kuorrutusta varten voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja appelsiinin kuori voin kanssa tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja anna sen jähmettyä jääkaapissa.
P.S. Jos tarvitsee vähän lahjapaperia eikä viitsi ostaa koko rullaa, pienen paketin voi kääriä paperiin, johon on tulostettu jotain siistiä kuviota!
2. P.S. Kirppari puolivälissä. Alun perin varasin pöydän juuri tähän pääsiäisen aikaan, kun luulin kirppiksen olevan suljettu edes pitkäperjantain, eikä olisi tarvinnut käydä siellä joka päivä. No, nyt se ei olekaan suljettu, vaan auki joka päivä. Tosin en tänään käynyt siellä, valitsin mieluummin kevään ensimmäisen pyörälenkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti