sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulutortut

Voiko mikään olla niin hyvää kuin vastapaistetut lämpimät joulutortut perinteisestä taikinasta? Ei tule äkkiä mieleen, mikä voisi sen maun voittaa. Harmi vain, että tortut ovat niin äärimmäisen herkullisia vain pienen hetken.

500 g margariinia
2 rkl etikkaa
1 dl vettä
1 tl suolaa
9 dl vehnäjauhoja

Sulata margariini kattilassa. Kaada kulhoon ja lisää muut aineet. Sekoita hetki, kunnes taikina on tasaista ja kiinteää. Anna jähmettyä seuraavaan päivään. Leivo tortuiksi luumumarmeladin kera ja paista 250 asteessa.

Valmiista pakastetaikinoista tehdyt tortut eivät ole mitään näihin verrattuna. Eikä näitä tehdessä todellakaan tarvitse kaulita ja kääntää lukemattomia kertoja (niinkuin jotkut luulevat), vaan yksi kaulinta riittää. Näistä ei ole tarkoituskaan tulla LEHTITAIKINAtorttuja, vaan JOULUtorttuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti