lauantai 21. joulukuuta 2013

Kahvi-taatelikakku

Enpä ole ikinä ennen (ammattiin valmistuneena leipuri-kondiittorinakaan) tehnyt taatelikakkua. Mutta nyt oli Pirkka-lehdessä tarpeeksi houkutteleva ohje, että päätin yrittää. Ja onnistuinkin:

3 dl vahvaa kahvijuomaa (1½ kahvimitallista / kkp)
200 g kivettömiä taateleita
2 dl sokeria
200 g margariinia
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia

Hienonna taatelit, laita teräskattilaan, lisää kahvi ja sokeri ja kiehauta. Kaada lämmmönkestävään kulhoon, vatkaa taateleiden rakenne rikki. Lisää margariini paloina ja sekoita, kunnes se sulaa.
Lisää munat vatkaten ja sen jälkeen muut aineet. Kaada voideltuun rengasvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 - 55 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti