Työaikaa 100 tuntia lisää vuodessa! (Halpaa) työvoimaa Suomeen ulkomailta! Työttömyyskorvaukset pois tai ainakin puolitetuksi!
Siinä poliitikkojen ja uuden hallituksen keinot työttömyyden vähentämiseksi Suomessa. Tosin täysin järjettömiä keinoja, joilla yksikään työtön ei pääse töihin.
Keino 1, työajan lisääminen: Niin, miten se vähentää työttömyyttä, että töissä olevat tekevät pidempää päivää? Päinvastoin, jossain paikossa se vähentää tarvetta palkata uusi työntekijä. Eikä se lisää tuottavuuttakaan; monissa paikoissa työtä on päivässä vain se tietty määrä, ja sen tekemiseen voi sitten käyttää kuusi tehokasta tuntia tai kahdeksan vähemmän tehokasta. Ja on tieteellinen fakta, että mitä pidempi työpäivä, sitä tehottomampaa työ on.
Keino 2, tuhansia maahanmuuttajia lisää Suomeen: uusi kansanedustaja Juhana Vartiaisen (kok., mikäs muukaan) mukaan työvoiman kysyntä lisääntyy, jos sen tarjonta lisääntyy. Tämä on täyttä huuhaata, ja Vartiaisen asenteista kertonee aivan tarpeeksi hänen viimesyksyinen Twitter-viestinsä: ”Suomi tarvitsee lisää työvoimaa.’Mutta meillähän on työttömiä!’<=>Tila tarvitsee lisää peltoalaa. ’Mutta nykypellossakin on rikkaruohoja!’”
Tämä työttömien vertaaminen rikkaruohoihin esti häntä pääsemästä SDP:n ehdokkaaksi vuoden 2015 eduskuntavaaleissa, mutta Kokoomukselle kelpasi. Kokoomuskin kyllä arvostelee Perussuomalaisia maahanmuuttajia koskevista negatiivisista kommenteista, mutta antaa omien edustajiensa arvostella työttömiä mitä ilkeimmillä ja vihamielisimmillä tavoilla!
Keino 3, työttömyyskorvausten alentaminen: no, tämähän perustuu siihen uskoon, että KAIKKI työttömät ovat työttömiä vain laiskuuttaan. Koska se ei ole alkuunkaan totta, tämä keino on yhtä tyhjän kanssa ja pelkkää työttömien rankaisemista. Kuinka ollakaan, Kokoomus kannattaa eniten ja ehdottomasti tätä keinoa.
Tähän vielä lainaus Aalto-yliopiston kansainvälisen kaupan professori Pertti Haaparannan blogista:
"Valtavirtaisen näkemyksen mukaan aktiivinen työvoima kasvaa, jos työikäisestä väestöstä yhä suurempi osa on valmis osallistumaan työmarkkinoille ja tekemään työtä, vaikka työttömyysaste pysyy luonnollisella tasollaan. Siksi työurien pidentäminen, työperäinen maahanmuutto sekä opiskeluaikojen ja vanhempainvapaiden lyhentäminen ovatkin niin kutsutun työlinjan edustajien mielestä välttämättömiä toimenpiteitä talouskasvun vahvistamiseksi. Tämä näkemys on omituinen, sillä todellisuudessahan juuri työttömät ovat osoittaneet halukkuutensa työskennellä. Heidän työllistämisensä ja työttömyysasteen alentaminen nähdään kuitenkin taloudelle haitallisena. Valtavirtaisen katsannon perusteella työvoiman määrää tulee siis kasvattaa siitä väestön osasta, joka ei ole työhalukkuutta ilmaissut."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti