maanantai 31. heinäkuuta 2017

Kesäteatterissa: Kirsikkatarha; kirpparipöytä ja kirppislöytöjä

Yli kolmen viikon tauon jälkeen (joka meni muuttaessa) lopultakin pääsen päivittämään blogia. Eli:

Kesäteatterissa: Kirsikkatarha

Anton Tsehovin näytelmä Kirsikkatarha on versioitu Teatteri Päivölän kesäteatteriesitykseksi. Luin
käsikirjoituksen (tälläkin kertaa) etukäteen, mutta jo aikoja sitten keväällä, enkä muistanut mitään yksityiskohtia. Tarinahan sijoittuu 1800- ja 1900-lukujen vaihteeseen, jolloin iso maatila kirsikkatarhoineen on menossa pakkohuutokauppaan. Sen ostaa lopulta mies, jonka isä ja isoisä ovat olleet maaorjina kyseisellä tilalla; hän aikoo kaataa kirsikkapuut ja rakentaa huviloita.

Tarina sijoittuu yhteen kesään, tai keväästä syksyyn kolmessa näytöksessä. Repliikit ovat sanasta sanaan Tsehovia, mutta mukaan on sijoitettu muutamia moderneja yksityiskohtia; karaoke, teknotanssi, joidenkin roolihahmojen pukeutuminen...Kaiken kaikkiaan kuitenkin kasassapysyvä kokonaisuus. Suosittelen.

Kirpparipöytä

Varasin pöydän jo ennen juhannusta, kun oli huikea tarjous: 2 kuukautta satasella! No, tietynlainen eikä mikään pienikään kriisi syntyi, kun tavaraa tuli yhtäkkiä kymmeniä kiloja. Vaatteita ja koruja ja huonekaluja ja kaikkea mahdollista....Mutta täytyy sanoa, että avainsana on paikka, paikka ja paikka, siis myyntipöydän. Nyt on viikossa tullut enemmän kuin viimeksi kolmessa.

Kirpparilöytöjä heinäkuu 2017, osa 62
  • Neonkeltaiset shortsit
  • Musta-valkoinen neule

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti