torstai 20. helmikuuta 2020

Jogurttikakku

Pitkästä aikaa sain itsestäni irti sen verran, että leivoin kakun. Ostin pari päivää sitten Citymarketista ahvenanmaalaisen Ålandsmejerietin tyrni-vaniljajogurttia, koska sain sen puoleen hintaan. Makunsa puolesta se olisi ollut ihan syötävää, mutta rakenteeltaan ei: kuin maustettua piimää tai juotavaa jogurttia, minä haluan jogurttini lusikoitavassa muodossa. Joten etsin Googlesta helpon jogurttikakkuohjeen:

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl maustettua jogurttia
2 munaa
200 g sulaa margariinia

Kaikki aineet vain sekoitetaan kulhossa ja paistetaan n. 40 minuuttia 175 asteessa.

Kakku onnistui yllättävän hyvin ja maistuukin hyvältä, paremmalta kuin jogurttina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti