Pitkästä aikaa sain itsestäni irti sen verran, että leivoin kakun. Ostin pari päivää sitten Citymarketista ahvenanmaalaisen Ålandsmejerietin tyrni-vaniljajogurttia, koska sain sen puoleen hintaan. Makunsa puolesta se olisi ollut ihan syötävää, mutta rakenteeltaan ei: kuin maustettua piimää tai juotavaa jogurttia, minä haluan jogurttini lusikoitavassa muodossa. Joten etsin Googlesta helpon jogurttikakkuohjeen:
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl maustettua jogurttia
2 munaa
200 g sulaa margariinia
Kaikki aineet vain sekoitetaan kulhossa ja paistetaan n. 40 minuuttia 175 asteessa.
Kakku onnistui yllättävän hyvin ja maistuukin hyvältä, paremmalta kuin jogurttina!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti