Pari viikkoa sitten jäi pari banaania, joita en silloin jaksanut syödä, joten viipaloin ne ja laitoin pakastimeen. Eilen otin ne jääkaappiin sulamaan ja etsin helpoimman mahdollisen banaankikakkuohjeen:
2 – 3 ylikypsää banaania
3/4 dl voisulaa
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
hyppysellinen suolaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
Banaanit muussataan ja niihin lisätään voisula, ruokasooda, suola ja erikseen rakenteeltaan rikottu muna sekä sokeri, vaniljasokeri ja vehnäjauhot. Taikina voideltuun vuokaan, paistetaan 175 asteessa. Ohjeen mukaan n. tunti, mutta se on liikaa. Paistoin n. 45 minuuttia, ja silti tuli vähän ylikypsä. Maku oli kuitenkin kohtalainen ja kakku syötävä. Tuskin kuitenkaan tällä ohjeella tekisin uudestaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti