sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Museoiden yö

Riihimäen museot järjestivät lauantaina Museoiden yön. Viiteen museoon oli ilmainen sisäänpääsy klo 17 - 22: Riihimäen Kaupunginmuseo, Metsästysmuseo, Lasimuseo, Taidemuseo sekä Työväentalomuseo. Kaikissa noissa käyneet olisivat voineet osallistua arvontaan, jossa palkintona oli Museokortti, mutta me kävimme vain kolmessa.

Riihimäen Kaupunginmuseo 

Sijaitsee vanhassa ratainsinöörin talossa hyvin huomaamattomalla paikalla. Olen ajanut ohi varmaan satoja kertoja kertaakaan huomaamatta museon opastekylttiä. Muutoin melko tavallinen museo, vanhaa tavaraa 1800-luvulta 1980-luvulle. Nyt oli menossa 100 aarretta -näyttely:
"Riihimäen kaupunginmuseo juhlistaa Suomi100 -juhlavuotta esittelemällä sadan eri-ikäisen ja -taustaisen oman henkilökohtaisen aarteen ja tarinan siitä. Valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt hankkeen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan."

Metsästysmuseo

Miksiköhän tämmöisenkin asian ympärille on kannattanut tehdä museo? Ehkä metsästyksen historiaa voisi esitellä, mutta mitä "museollista" on nykyaikaisten koirakameroiden ym. esittelyssä? Sisältö oli aika heppoinen, huoneellinen aseita ja paljon täytettyjä eläimiä. Erityisen vastenmielinen oli trofeenäyttely: afrikkalaisten eläinten täytettyjä päitä seinäkoristeina, ja muutama talja sekä kokonaisia eläimiä. Ei sentään norsua, mutta norsunluuta kyllä.

Suomen Lasimuseo

Lasimuseossa käytiin viime vuonna marraskuussa, nyt vain sen vuoksi että se on Metsästysmuseon vieressä. Eipä siellä ollutkaan juuri mitään uutta, perusnäyttely on edelleen hieno, mutta vaihtuvat näyttely olivat aika latteita: 100 esinettä lasista, yksi joka itsenäisyyden vuodelta ja vähän jotain muuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti