sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Teatterissa: Vääränlainen mies

Tai no, teatterissa ja teatterissa... oikeasti paikka oli hyvinkääläinen Ravintola Harlekiini ja esityskään ei ollut mikään näytelmä, vaan kokoelma Anna-Leena Härkösen runoista sävellettyjä lauluja.

Niinkuin nimenkin perusteella sopii arvata, laulut kertoivat ihmis- eli enimmäkseen parisuhteesta ennemminkin negatiiviseen kuin positiiviseen sävyyn. Yksinäisyyden tunteesta, ymmärtämättömyydestä, riidoista... Aika synkkää tekstiä välillä.

Ennakolta arvelin esityksessä olevan jonkinlainen juoni, tai edes laulujen muodostama tarina, alku ja jonkinlainen loppu, mutta niin ei ollut. Tai minä en ainakaan löytänyt sitä punaista lankaa.

Kaikki viisi näyttelijä-laulajaa esiintyivät todella hyvin, ensi-ilta ehkä vähän jännitti ja meno saattaa olla rennonpaa myöhemmissä esityksissä, mutta ei nytkään mitään unohduksia tai hapuilua ollut. Enkä taaskaan voinut olla täysin epämusikaalisena ihmisenä ihmettelemättä, miten jotkut osaavat ihan oikeasti laulaa, tuosta noin vaan ilman edes mitään sanoja tai tarvittaessa jopa ilman säestystä!

Asiasta toiseen eli TV-sarjojen päättömään päättymiseen ja jatkumiseen

Olen seurannut alusta asti amerikkalaista Jane the Virgin -sarjaa. Joskus alkusyksystä alkoi toinen kausi Ava-kanavalla, ja jatkui suoraan kolmanteen kauteen, esitysaika vain siirtyi sunnuntain iltakahdeksasta kuuteen. Kuusi jaksoa tuli sitten sillä paikalla, mutta yhtäkkiä seitsemäs jakso viime maanantaina seitsemältä! No, siinäkin on perässä pysymistä, mutta nyt kahdeksatta jaksoa ei löytynytkään mistään. Ei sunnuntaina eikä maanantaina. Ei mitään mainintaa Avan tai MTV 3:n sivuilla milloin jatkuu ja jatkuuko. Pitkän etsimisen jälkeen löytyi tieto: sarjan esitystahti on seurannut melko tiiviisti Amerikan ensi-esityksiä, ja nyt joulutauon vuoksi Suomessa oltaisiin esitystahdissa edellä...mikä tietysti on mahdotonta. Jakso 8/3 esitetään USAssa vasta 23.1. joten täällä sitä saa odottaa,,,

Sitä vain ihmettelen, ettei asiasta ole missään loogisessa paikassa mainintaa. Näin on ollut usein ja usean sarjan kanssa aiemminkin. Tauot alkavat ja päättyvät milloin sattuu. Joidenkin sarjojen katsomisen olen lopettanut, kun yhtäkkiä olenkin huomannut, että hups, sarjan X:ttä kautta on mennyt jo 5 jaksoa enkä ole huomannut...ja kun Ruuduissa ja Katsomoissakin näkee yleensä vain sen viimeisimmän jakson!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti