En todellakaan muista, koska olisin viimeksi leiponut mokkapaloja, tuskin kuitenkaan vuoden 2018 jälkeen. Ohjeen löysin tästä blogistani, mutta huomasin, että muutama ainesosa oli edelleen grammoissa, vaikka olisi ollut parempi desilitroina. Enkä nytkään jaksanut / viitsinyt / huomannut niitä muuntaa. Ohjeen olen siis alunperin tehnyt kymmenen vuoden takaista opinnäytetyötäni varten.
Mokkapalat eli suklaapiirakka
4 - 6 munaa
3 dl sokeria
150 g vahvaa kahvia
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
6 rkl kaakaojauhetta
5,5 dl vehnäjauhoja
150 g juoksevaa margariinia
| Kuorrutus:
75 g sulatettua margariinia
40 g kahvia
200 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria |
Munat ja sokeri vaahdotetaan, lisätään kahvi ja muut aineet, paistetaan n. 200 asteessa uunipellillä 15 - 20 min. Annetaan jäähtyä, ja levitetään kuorrutus sekä nonparelleja päälle.
P.S. Piirakasta saa tasaisemman, kun kumoaa sen paistamisen jälkeen ylösalaisin, eli levittää kuorrutteen "pohjapuolelle".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti