sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Raparperipiirakka

En muista, koska viimeksi leivoin raparperipiirakkaa. Enkä ole kovin usein saanut raparperiakaan, mutta nyt sain, ja löysin uudenlaisen ohjeenkin, nimellä Äidin raparperipiirakka:

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 250 g sulaa voita
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon (piirakan päälle tuleva murukerros) ja jätä sivuun. Lisää suurempaan puolikkaaseen seuraavat aineet:

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna

Sekoita kananmuna ja kermaviili hyvin keskenään ja lisää taikinaan – sekoita.

Levitä taikina pellille, jossa on leivinpaperi ja lisää raparperit pohjan päälle. Levitä taikinamuruseos päällimmäiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa 30 min. Syödään vaniljakastikkeen kanssa!

Olin ostanut vaniljakastiketta silloin, kun sain raparperit, mutta en tietenkään kermaviiliä. Käytin sen sijaan pikkupurkin Valion vaniljajogurttia. Enkä lukenut ohjetta niin tarkkaan, että olisin huomannut, että kermaviili (siis se jogurtti) olisi ensin pitänyt sekoittaa kananmunan kanssa ja sitten vasta lisätä taikinaan - heitin vain jogurtin ja munan sekaan ja sekoitin sitten kunnolla. Valmiissa piirakassa ei haitannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti