tiistai 7. kesäkuuta 2016

Perjantai ja paluumatka

Torstai-iltana kävin vielä testaamassa hotellin kuntosalin. Hotellissa on 1 700 huonetta, ja asukkaita tietysti enemmän, mutta kuntosalilla ei ollut tungosta: ei ketään kun menin, pari muuta kun lähdin. Kuntosali ei kyllä ollut kaksinen, vain muutama juoksumatto ja kuntopyörä, ja yksi cross trainer -laite.

Sali sijaitsi yhdeksännessätoista kerroksessa, hissillä pääsi vain kahdeksanteentoista ja portaita viimeinen kerros. Portaikossa oli omituista; portaat tärisivät kuin olisi laivassa ollut. Ilmeisesti joku todella iso ilmastointilaite hyvin lähellä.

Perjantaina lähtöpäivä. Hotellista uloskirjautuminen vähän ennen yhtätoista; laukut jätin laukkusäilytykseen, en halunnut toistaa viimekertaista virhettä kun jouduin odottelemaan lentokentällä koko päivän. Nyt oli vielä aikaa kierrellä kaupungilla ja käyttää viimeiset käteiset.

Ensin etsimään jotain pientä syötävää eli Fairway-marketista omena ja kaupan oma jogurtti tuoreilla marjoilla, ja sitten syömään ja katselemaan oravia Madison Square Parkiin.

Sitten kävelyä pohjoiseen tarkoituksena löytää St. Patrickin katedraali, joka oli kauempana kuin oletin, mutta ehdin kuitenkin käydä ottamassa muutaman kuvan. Takaisinpäin tullessa poikkesin myös Manhattanin toisessa Desigual-liikkeessä. Alennusmyynti käynnissä, -40 %, mutta laukkuja saa silti halvemmalla Suomesta eli en ostanut mitään.

Ihan viimeiset rahat käytin täytettyy leipään Pennsylvania Stationin Duane Ready -drugstoressa, ja söin en hotellin aulassa ennen laukkujan noutamista. Ja sitten kohti Port Authority -bussiasemaa. Olin keskiviikkona testannut kävelyajan sinne: 20 minuuttia ilman laukkuja. Nyt ajattelin siihen menevän enemmän, mutta ei mennyt; ehdin neljältä lähtevään bussiin.
Manhattan kuvattuna New Jerseyn puolelta

Bussilla Newarkin lentoasemalle:Holland Tunnelia Hudson-joen alitse ja New Jerseyn puolella lentokentälle. Näytti vähän ankealta, mutta ei koko osavaltio varmastikaan sellainen ole.Ylitettiin myös Hackensack-joen suistoalue, jossa näkyi muutamia joutsenia.

Lentokentällä hyvissä ajoin, mutta onneksi lähtöselvityskin alkoi melkein kolme tuntia koneen olettua lähtöaikaa. Oletettua (20.45) siksi, että lähtö oli lopulta myöhässä yli puoli tuntia. Keflavikissa kone oli paikallista aikaa 9.35 ja jatkolennon piti lähteä 9.50, mikä ei tietenkään onnistunut, vaan kone lähti vasta puoli yhdentoista jälkeen ja oli lopulta Helsingissä noin 40 minuuttia myöhässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti