keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Keskiviikko

Aamulla ekaksi selvittämään, mikä reitti olisi paras perjantaina lentokenttäbussille ja mistä: Port Authorityn bussiasemalta vai Bryant Parkista? Ehkä sieltä bussiasemalta, matka on yhtä pitkä, mutta sinne hiljaisempaa katua. Alunperin olin suunnitellut metron käyttöä, mutta bussi on vain 3 dollaria kalliimpi ja näkee New Jerseytä.

Sitten vasta aamukahvilla Starbucksissa päätin lähteä kokeilemaan, pääsenkö YK:n päämajaan. Jotenkin netistä sai sen käsityksen, että liput pitäisi varata etukäteen, koska opastetut kierrokset on täynnä ties minne saakka.

Hain passin hotellista ja kävelin aika nopeasti perille. Aika pitkä jono ensin siihen puljuun, jossa tarkastettiin passi ja otettiin kuva, josta sitten tulostettiin paitaan liimattava Identifikaatiotarra. Sen jälkeen YK-rakennukseen turvatarkastuksen kautta. Sisään pääsi ilmaiseksi, mutta se kierros maksoi, eikä niitä kokoustiloja muuten päässyt näkemään.
YK

No, olihan se ihan mielenkiintoista. Isossa salissa ei ollut kokousta, vaan joku kuoroharjoitus. Muuten rakennus oli aika kolkko, kiveä ja valkoista. Ja ilmastointi aivan järjettömän kovalla teholla, pitkähihaista tuli ikävä.

Ulos ja lämpimään, ja heti olikin kohdalla CitiBiken pyöränvuokrauspiste, jollaista olin ajatellut kokeilla. Niinkuin arvasinkin, Visa Electron -kortti ei riittänyt siihen luottokortiksi, eli ajatukseksi jäi. No, se luotto-ominaisuus tarvitaan pantiksi, jos pyörä vaikka varastetaan tai sen rikkoo huolimattomuudesta tai jotain.

Sitten vain kävellen takaisinpäin, ensin East Riverin rantabulevardia. Tällä puolen Manhattania on enimmäkseen asuinkerrostaloja ja tolkuttomasti parkkipaikkoja. Wikipedian mukaan Manhattanilla on n. 1 600 000 asukasta. Asuntoja kyllä näyttää olevan tarpeeksi, mutta onko kaikille todella työpaikkoja? Tai ei kaikille, onhan siinä myös lapsia, eläkeläisiä, opiskelijoita ja kotiäitejä. Mutta silti.
Ylhäällä FDR Drive, alhaalla "pikkutie" ja parkkipaikkoja sekä vasemmalla East River Esplanade

Poikkesin paluumatkalla myös Tigerissä; samanlainen kuin Suomessa eikä juuri isompi kuin vaikka Kauppakeskus Kaaressa; jäätelön ostin. Ja lopulta löysin myös saman ruokakaupan läheltä hotellia, jossa silloin 9 vuotta sitten kävin. Jogurttia sieltä illaksi ja aamuksi, saa nähdä miten viileänä pysyy ilmastointikoneen päällä huoneessa. (Se kone muuten alkoi eilen puhaltaa ihan täysillä, mikään säätökytkimien kääntö ei auta. Ei se kylmyys, mutta se meteli.)

Askeleita tänään vain 20 158. En käynyt missään kaukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti