tiistai 19. heinäkuuta 2016

Fred Saberhagen - James V. Hart: Draculan tarina

Kirja viikossa, osa 79:

Tämä kirja tarttui käteen kirjastosta pöydältä, johon oli tuotu esille vanhoja kirjoja varastosta. En sen kummemmin miettinyt lainaamista, ajattelin, että voihan sen jättää kesken jos ei kiinnosta.

Tämähän ei ole alkuperäinen Bram Stokerin kirjoittama Dracula, vaan kirja perustuu James V. Hartin käsikirjoitukseen, josta Francis Ford Coppola ohjasi elokuvan Bram Stokerin Dracula. Tarina yhdistää transsilvanialaiseen kansanperinteeseen kuuluvan, osittain todellisen, kertomuksen 1400-luvulla eläneestä Valakian ruhtinaasta Vlad Seivästäjästä ja noudattelee loppupuolellaan Bram Stokerin kirjaa. Siihen on yritetty lisätä jonkinlaista kauhuerotiikkaa, mutta höperöistä juonenkäänteistä ja epäloogisuudesta ei ole ehkä yritettykään päästä eroon.

Kirja oli ohuehko pokkari, Alkuoletuksestani poiketen luin sen kuitenkin ihan mielelläni alusta loppuun ja melko nopeasti. Nyt pitänee vielä lukea se ihan alkuperäinenkin Dracula...ja katsoa uudestaan musikaalispektaakkeli Dracula, l'amour plus fort que la mort...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti