lauantai 16. heinäkuuta 2016

Ulos kaapista

Jotkut niistä vähistä Facebook-kavereista, joita minulla on, ovat saattaneet huomata ja ihmetellä tiedoissani tapahtunutta pientä muutosta: tiedoissa näkyy, että olen kihloissa henkilö Heidi Kristiina Turusen kanssa (aiemmin henkilö Heimo Turusen kanssa). ”Henkilö” on sama, mutta muuttanut nimensä.

Ja nyt tulee se paljastus, mihin otsikko viittaa: olen kihloissa transnaisen kanssa.

Jos ja kun monelle termi on epäselvä, niin transnainen on syntymässä pojaksi / mieheksi luokiteltu henkilö, joka jossain vaiheessa elämäänsä, yleensä jo hyvin nuorena, tuntee ja tiedostaa elävänsä väärän sukupuolen kehossa ja kokee olevansa tyttö / nainen. Jossain vaiheessa hän sitten saattaa päättää hakeutua sukupuolenkorjausprosessiin.

Tuosta prosessista ei nyt sen enempää. Asiasta kiinnostuneet löytävät tietoa esim. osoitteesta http://trasek.fi/perustietoa/sukupuolenkorjaus/ ja vähän kevyemmin
http://www.mtv.fi/lifestyle/tunteet/artikkeli/sukupuolenkorjaus-herattaa-hammennysta-miten-suhtaudun-transsukupuoliseen-ihmiseen/4728744. Muutenkin asiallista tietoa on nykyään hyvin löydettävissä, ja vaikka en erilaisia tosi-tv-sarjoja seuraakaan, niin ainakin Bruce / Caitlyn Jennerin ohjelma I Am Caitlyn on avannut asiaa niillekin, jotka siitä eivät ole aiemmin mitään tietäneet tai ovat suhtautuneet siihen epäluuloisesti.

Mitä minuun tulee, kohdalleni tämä asia ei tullut täysin yllättäen, mutta pyytämättä kyllä. Mikään järisyttävä tapahtuma tämä ei siis ole ollut, eikä aiheuta minun jokapäiväiseen elämääni muutoksia. Turha siis kysellä eroista tai muutoista tai muusta semmoisesta. Ei ole tiedossa.

Niille, joille tämä asia vain on liian vaikea sulattaa, saavat poistaa minut Facebook-kavereistaan ja puhelimiensa yhteystiedoista.

Tiedän, että minulla on Vammalan suunnalla joitain tuttavia ja sukulaisia, jotka asiasta jo tietävät. Mutta tiedän myös, että on tuttuja ja sukulaisia, jotka eivät halua asiaa ymmärtää ja saattavat tuntea jonkinasteista vahingoniloa, mutta he saavat puolestani ajatella asiasta ihan mitä hyvänsä. Ja jos he haluavat levittää minusta negatiivisia juoruja niin silläkään ei ole väliä, koska en ole hakemassa töitä Vammalan seudulta eikä päälläni enää leiju edes uhkaa joutua Työteekkiiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti