lauantai 30. heinäkuuta 2016

Kesäteatterissa: Nuolikärppä

Teatteri Päivölän esitys Nuolikärppä, ja ensi-ilta.

Olin lukenut jo aiemmin näytelmän käsikirjoituksen, jonka on tehnyt minulle täysin tuntematon nimi Tero Jartti, joka ilmeisesti tunnetaan kohtalaisesti kotimaisia tv-sarjoja ja elokuvia harrastavien porukassa. Käsikirjoituksen perusteelle odotukset eivät olleet kovin korkealla; kyseessä tuntui olevan sen lajin huumori, jota en ymmärrä lainkaan.

Tarinassa etsitään kosijoita Suomaan prinsessalle Miss Suomelle. Nimihahmo Nuolikärppä on jonkinlainen seikkailija, jolle kuningas King Suomi tarjoaa tyttärensä kättä, mutta joka haluaa jatkaa seikkailijana ja etsii prinsessalle kosijoiksi mm. Prinssi Aaltopellin ja Pahakehnon. Siitä sitten seuraa väliaikoineen kaksi tuntia kohellusta.

Esiintyjinä oli sekä TEAKin opiskelijoita että Teatteri Päivölän kokeneita harrastajia, joita ei kyllä lavalla (ja pihassa ja pellolla) erota toisistaan. Eli kaikki esiintyivät todella hyvin. Siis vaikka tarina on hölmö ja varsinkin toisessa näytöksessä vähän puuduttavan toistava, se on tehty huolellisesti ja harjoiteltu hyvin. Eli ulkoasulle voi antaa hyvät arvosanat, vaikka sisällölle edelleenkään ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti