torstai 11. elokuuta 2016

Raparperihillopiirakka

Sain purkillisen raparperihilloa, ja koska en heitä elintarvikkeita pois, kokeilin millainen piirakka siitä tulee ikivanhalla piirakanpohjaohjeella (jonka olen joskus 80-luvulla leikannut Aamulehdestä, ja jolla olen tehnyt piirakkaa jo rippijuhliini):

2 munaa
2 dl sokeria
3 dl kermaa t. maitoa
1 dl voisulaa
3 tl leivinjauhetta
5½ dl jauhoja

Päälle marjoja, omenaviipaleita tai lähes mitä tahansa hilloa.

Munat ja sokeri sekoitetaan (ei tarvitse vaahdottaa) ja lisätään muut aineet. Kaadetaan uunipellille ja päällystetään, paistetaan 200 asteessa 25 min.

Raparperihillo ei ole kovin esteettisen näköistä vihreää mönjää, eikä piirakkakaan näytä varsinaisesti herkulliselta, mutta kyllä siitä silti hyvä tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti