lauantai 28. toukokuuta 2016

Lauantai

Nyt istun ulkona kirjoittamassa tätä, joko Macy's-tavaratalon verkossa tai 34th Streetin. Tässä on jonkinlainen puistomainen kohta isossa risteyksessä.

Aamulla heräsin puoli seitsemän ja melkein nousinkin, liikkeelle lähdin kahdeksalta. Yöllä vähän paleli jalat, kun ilmastontilaite puhalsi vieressä.

Siis suoraan etelään. Yhdeksältä poikkesin Starbucksiin juomaan aamukahvin ja pääsin hetkeksi nettiin (ja siellä täällä koko päivän, Facebookiin ilmestyi kuvia). Suuntasin suoraan World Trade Oneen, eli siihen uuteen pilvenpiirtäjään joka on rakennettu suunnilleen niiden kahden entisen paikalle. Ja ylös piti tietysti päästä, 102 kerrosta, näköalatasanne kerroksessa 100. Tai no, mikään "tasanne" se ei ollut, vaan lasiseinäinen huone. Eikä vieläkään ole kehitetty heijastamatonta ikkunalasia?!

Hissi oli upea, tai sen seinät: kolme seinää kokonaan screeniä. Ylöspäin mennessä se näytti New Yorkin kehityksen 1500-luvulta ja alaspäin sen tornin rakentamiseta. Vaikea selittää jos sitä ei itse näe.

Ilma oli aurinkoinen, mutta jotain utua koko ajan, kovin teräviä kuvia ei sieltä saanut.
Brooklyn Bridge

Tornin vieressä oli edesmenneiden tornien muistomerkki, iso vesiputousallas ja vielä keskeneräinen puisto.

World Trade Center Transportation Hub
Sitten kävelin joenrantaa Manhattanin eteläkärkeen, ja siellä Staten Islandin lautalle, joka on ilmainen. Siis New Yorkin kaupunginosaan nimeltä Staten Island, ja takaisin. Nyt piti vaihtaa lauttaa takaisipäin hirveällä kiireellä, mutta melko hyviä kuvia sai kumpaankin suuntaan.

Ja sitten takaisinpäin. Chinatownin kautta, vaikka jo viime kerralla huomasin, että inhoan sitä. Hirveä turistikamaa myyvä rysä. Mutta sitä kautta pääsi yhteen New Yorkin ihanimpaan kauppaan: It's Always Christmas in New York! Aivan todella, aivan mahtava joulukauppa ympäri vuoden! Valitettavan kallis vain, muuten olisin rahdannut sieltä kilokaupalla tavaraa!

Chinatownisssa myös ostoskeskus Elizabeth Center, jossa piti olla anime- ja vastaavaa tavaraa myytävänä, mutta suurin osa liiketiloista oli tyhjinä, ja se yksi jossa olisi ollut upeita lasijoutsenia näyteikkunassa, oli suljettu!

Sitten olinkin jo ihan poikki, ja oli niin kuuma ettei tehnyt mieli mitään lämmintä ruokaakaan, kaupasta vain banana breadia ja Noosa-jogurtti, ja hotellissa lisäksi omena (löysin eilen kaupan, joka myy omenoita ihan normaaliin tapaan kilokaupalla, viimeksi en löytänyt, silloin piti ostaa kappalekaupalla dollari per omena).

Kello muuten äskettäim ilmoitti, että askeltavoite on täyttynyt tänään kolminkertaisesti: 27 773 askelta nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti