maanantai 30. toukokuuta 2016

Sunnuntai

Tuli suunnitelmiin muutos aamulla: olin ajatellut vain kierrellä kaupoissa katselemassa  ja olin ajoissa yhdeksältä liikkeellä. Mutta sunnuntaina kaupat aukeavatkin vasta kymmeneltä tai myöhemmin. Joten Starbucksin aamukahvin jälkeen päätinkin palata hakemaan paremman kameran hotellista ja lähteä Central Parkiin. Siinä samalla tuli kuljettua Times Squaren läpi, josta tuli otettua aika monta kuvaa. Nopeasti poikkesin myös Disney Storeen ja M&M Storeen, ihan vain mielenkiinnosta.

Siis Central Parkiin. Kuljin pohjoiseen sen läntisimpiä polkuja. Todella paljon ihmisiä liikkeellä, varsinkin pyöräilijöitä puiston ympäri kulkevalla asfaltoidulla reitillä. Muualla pyörää pitää taluttaa. Auringonottajia ja piknikillä olijoita oli vähän joka paikassa. Ja näin sen maaoravankin, jota olin odottanut, mutta oli niin vikkelä etten ehtinyt kuvata.
Portaat Central Parkissa

Ja oli kuuma. Ainakin 30 astetta. Melkein koko ajan mietti, mistä saa lisää vettä (ja missä pääsee seuraavaksi vessaan). Molempia oli tarjolla tenniskeskuksessa noin puolivälissä. Tässä välissä voi kertoa, että NYCin julkisetkin vessat on tosi siistejä, paperia ja saippuaa tarjolla. Ja vettä saa juoma-altaista, sen tyyppisistä joita oli kouluissa (ainakin ennen).

Kohde, jota etsin oli puiston pohjoisosassa: jonkinlainen pieni vesiputous. Näytti raikkaalta ja piti asiaankuuluvan solinan, vaikka joki tai mikä lie oja olikin muuten aika kuiva.
Putous Central Parkissa

Takaisinpäin tulin Park Avenueta, siellä oli varjoisempaa ja tuuli sopivasti. Grand Central Terminalin ja Helmsley Buildingin läpi selvästi ruuhkaisempaan kaupunginosaan. Viimeksimainittu on -29 rakennettu silloin upea pilvenpiirtäjä, jonka marmoriaulassa tuntee nytkin itsensä tunkeilijaksi, mutta läpikulku on ilmeisesti sallittu (ei lukittuja ovia).
Park Avenue, edessä Helmsley Buildind ja MetLife Building

Nyt kellossa 28 863 askelta, istuskelen Macy's-tavaratalon Starbucksissa koska täällä on netti ja ilmastointi, vielä pitää käydä ruokakaupassa ostamassa pieni iltapala.

Täällä näyttää olevan hirveä hulina ja markkinatunnelma päällä, huomenna on Memorial Day, merkittävä juhlapäivä täällä, vähän kuin vappu mutta selvemminn päin; virallinen kesäkauden aloitus eli uimarannat ja huvipuistot auki.

Kaupungissa on myös luultavasti tavallista enemmän poliiseja ja ainakin armeijan porukkaa näkyy joka puolella. Huomenna joku paraati, jota tuskin katson.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti